Ring maat opmeten, zo doe je dat

Ringmaat schema

Zorg dat je weet welke maat ring je nodig hebt zodat je altijd perfect passende sieraden kunt kopen. Als je je ringmaat wilt weten, kun je een schema voor ringmaten gebruiken zoals hieronder.

Gebruik een ring die goed past om je ringmaat te bepalen. Plaats je ring op de cirkel die het dichtst in de buurt komt van je maat. De omtrek van de binnenkant van de ring moet gelijk zijn aan de omtrek van de cirkel.

Als je ring tussen twee maten inkomt, kies je de grootste ringmaat.

Wat is de beste tijd om je ring te meten?

Vingers veranderen van maat gedurende de dag en zijn vaak slachtoffer van temperatuurschommelingen. Te koud en het kan een halve maat krimpen. Te warm en het opzwellen kan er ook voor zorgen dat de juiste maat niet klopt.

De ideale tijd is om te meten wanneer de temperatuur een gemiddelde warmte heeft.

Andere factoren waar je rekening mee moet houden voor je gaat meten zijn: zout voedsel, vochtigheid, bepaalde medicijnen, lichaamsbeweging en zwangerschap. Ze kunnen allemaal waterretentie veroorzaken en dus de maat veranderen.

Welke vinger kan ik het beste gebruiken om mijn ring te meten?

De vingers op je dominante hand – degene waarmee je schrijft en je nagels lakt – kan vaak een halve maat groter zijn dan je niet-dominante vingers. (Denk gewoon: ze hebben hun oefening gekregen!) Meet altijd de specifieke vinger die u wilt voor de ring voor de meest accurate resultaten.

De beste manier om te je ringmaat te bepalen

Sommige ring meet tabellen raden je aan om een ​​koord rond je vinger te leggen. Negeer dit misleidende advies!

Koord en lint kunnen uw bevindingen misleiden omdat ze vaak uitrekbaar zijn. Een dun vel papier is alles wat je nodig hebt om de meest accurate resultaten te krijgen.

Ook het gebruik van meetlinten is af te raden vanwege de dikte van het lint.

Het meten van een ring met een bredere band

Een ring met een bredere band gezien? Probeer een halve maat groter voor meer comfort.
Ga je voor een trendy “midi” stijl die boven je knokken ligt? Zorg er altijd voor dat je op de plaats meet waar je wilt dragen.

ringmaat tabel foto

ringmaat opnemen

RING SCHEMA

EENVOUDIG JE RING MAAT NEMEN